Kærlighed


 Kærlighed

 

Når jeg tænker på lykke, er det første ord, der kommer til mig, kærlighed. Når jeg tænker på Jul, er det første ord også kærlighed.

“Det tager ca. 3 sekunder let eller dybfølt at sige “jeg elsker dig!” Mindst et par år at forstå, hvad du mener derved og et helt liv at bevise, at du faktisk mener, hvad du siger.”

Rigtig kærlighed har ikke nogen forventniger og den tåler alt.

Kærlighed kan være til sin partner, mor og far, børn, søskende, til sine venner, til andre mennesker, til sit liv, til natur..

Har alle evnen til at elske?

Hvordan kan man få mere kærlighed i sit liv?

Hvor ofte siger vi, at vi holder af en?

 

Kærlighed kan ikke ses, kun føles.

Du kan se på andre mennesker om de er i stand til at føle kærlighed, du kan se det på den måde som de behandler de gruppe af mennesker, som ikke har mulighed for at forsvare sig selv eller dem, som vi kalder “de svage” i samfundet.

Kærlighed til din næste, er at kunne have medfølelse for nogen uden på forhånd at have fordømt dem. Man kan ikke dømme et menneske uden at have hørt, hvad han eller hun har oplevet i sit liv.

Kærlighed til din næste er at være givende og omsorgsfuld.

Jo mere du giver jo mere du modtager, og der behøver ikke at være fra den person, som du synes du giver mest til.

Har du prøvet at bemærke minimum en ting, som du kan lide ved en ny person, du møder?

 

Vær opmærksom på dine tanker, når du møder en person første gang. I stedet for, som vi så ofte gør, tænker negativt, så prøv at finde noget positiv ved personen.

På den måde kommer du til at udstråle den positiv energi frem for negativ energi.

Vær bedre til at rose hinanden, det kan gøre hele forskellen for et menneske, fordi man kan sagtens bilder sig selv ind, at man ikke er god nok.

Det er et område, hvor vi, dansker, kan blive meget bedre.

Du kan få en anden person til at stråle af lykke.

Hvor ofte siger du til dine kære “jeg holder utrolig meget af dig”, “du betyder rigtig meget for mig”?

 

Prøv at lave en “kærligheds erklæring” til en af hvert medlem i din familie, når I sidder ved julebordet.

Fortæl hvor meget hver person betyder for dig og hvad det er du præcis er taknemmelig for ved personen.

Det kunne blive en af de bedste traditioner i jeres familie.

Du kan blive meget overrasket over hvor meget du reelt betyder for et andet menneske.

Den fantastiske tradition kan du også bruge i forbindelse med fødselsdage, hvor alle gæster en efter en fortæller fødselaren, hvor meget han eller hun betyder for dem. Man kommer til at huske flere søde historier, som kan varme en flere år frem i tiden.

Har alle evnen til at elske?

 

Man kan kun elske og acceptere andre, som de er, hvis man har lært at elske sig selv. Kærlighed til sig selv eller sympati for sig selv, som mænd fortrækker at kalde det, er alfa og omega for indre balance. Dvs. du bliver ikke så ofte forvirret, når du er din egen bedste ven.

Der er langt større chance for at andre kommer til at elske dig, hvis du har respekt for dig selv og kan sætte grænser.

Elsker du ikke dig selv? Så kan du kommer til at sige “ja” til nogen eller noget, du i bund og grund ikke har lyst til og på den måde blokkerer du for dine rigtige følelser.

Elsker man ikke sig selv? er man ofte bange for at blive afvist, at få fiasko eller at føle sig ensom.

At blive elsket og accepteret er et grundlægende behov, som vi mennesker, vi har.

 

Når du elsker dig selv og har indre balance , så bliver du sikker i de ting, som du er i gang med. Du kommer til at møde de rigtige mennesker som bringer dig nærmere til dit mål.

Hvordan lærer man at elske sig selv?

 

Her er 3 gode råd, som du kan bruge for at komme tættere på dig selv:

  1. Hver gang du får en negativ tanke om dig selv, kom med noget positiv med det samme, i stedet for at forsætte med at tænke negativt.
  1. Lav en liste over de ting, som du allerede har opnået og som du er stolt af. Og kig på listen så snart du får lyst til at kritisere dig selv
  1. Tilgiv dig selv, hvis du føler, at du har lavet en fejl. Alle mennesker begår fejl. Det vigtigste er …at kunne bekende det overfor sig selv og for andre og selvfølgelig at forsøge at undgå at lave det samme fremover.

 

Skriv et svar