Opskriften på lykken. Sådan bliver du lykkelig.


Opskriften på lykken. Sådan bliver du lykkelig.

 

Trin 1. Hvordan du finder ud af, hvordan du har det lige nu, og hvad er det der præcis gør dig lykkelig og ulykkelig.

 

For at du kan finde ud af det, skal du være opmærksom på dine følelser og tanker i løbet af dagen. (jeg vil anbefale at skrive dem ned min. 3 gange om dagen for at få et klart billede om din tilstand)

Det er vigtig at være bevist om, hvordan du har det i løbet af dagen. Stil spørgsmål så ofte du kan: « Hvordan jeg har det lige nu?» Hvilke følelser har jeg og hvad er årsagen til at jeg føler det jeg gør?

Følelser kan ikke ses, men det er dem, som giver ro i kroppen og sjælen eller som omvendt bringer kaos og panik (stress tilstand)

At blive mere bevidst om, hvilke tanker du har i løbet af dagen.

Gennemsnitlig får man 60.000 tanker hver dag, 95% af disse er de samme som dagen forinden. Det er bevist, at 70% af disse desværre er af den negative slags.

Tanken har kraft, og påvirker vores sind og vores krop, og er så magtfuld, at den kan slå et menneske ihjel, og gøre et andet menneske raskt.

“En mand er kun et produkt af sine tanker. Dét han tænker, bliver han.” Mahatma Gandhi

“Vi formes af vores tanker; vi bliver, hvad vi tænker. Når sindet er rent, følger lykken som en skygge, der aldrig forsvinder.” Buddha

Så tænkt positivt og i retning af noget du ønsker i dit liv, sådan bliver du lykkelig.

 

Trin 2. Hvordan du kan føle dig glad og godt tilpas i livet, der hvor du er lige nu.

 

Lev i nuet.

Acceptér hvert øjeblik i dit liv.  Gør alt langsommere og mere bevidst. Se det smukke omkring dig.

Alle vore problemer stammer fra vort sind, som altid giver sin egen fortolkning af situationen.

Bliv taknemmelig for alt det du har.

Taknemmelighed er en forudsætning for at have et lykkeligt liv.

Den påvirker din psykiske tilstand og kan forbedre hvert område af dit liv.

Smil oftere og find grunde til at grine.

Et barn på 4 år griner i gennemsnit 400 gange om dagen, en voksen smiler i gennemsnit 15 gange om dagen!

Tag ikke livet for alvorligt! Alt går over.

Tilgiv andre og dig selv.

Når du har tilgivet, ændrer du din holdning til situationen, og den ophører med at være destruktiv.

Bearbejd negative situationer i dit liv. Bearbejd en situation ad gangen, alene eller med en som har forstand på det (coach, psykoterapeut eller psykolog). Det vigtigste er, at du har tillid til personen, og at du føler dig godt tilpas med de værktøjer som personen bruger.

Find tid til at meditere eller bede en bøn

Få en god start på dagen (med taknemmelighed, smil, visualisering: ” hvad vil du opnå”). Evt. yoga øvelser og/eller gymnastik.

Det anbefales at stå tidligere op og bruge den ekstra tid til at læse noget som udvider dit intellekt.

 

Trin 3. Hvordan du får dit drømme liv.

 

Lav et billede af hvordan dit liv ser ud, når du har vundet i lotto? Dit parforhold, bolig, jobsituation, vennekreds, økonomi, helbred dvs. alt omkring dig og hvordan føles det at leve dit drømme liv? Hvad mangler du så nu, for at opnå denne lykke følelse?

Hav billedet af hvordan du vil have det oftest muligt, min 2 gange om dagen, når du står op og inden du falder i søvn. Involver alle dine 5 sanser i din visualisering (se, høre, føle, evt. dufte og smage)

Lav en plan, som bringer dig til dit mål.

Der blevet lavet en undersøgelse på Harvard University i 1979-1989. Nogle studerende fra det samme kursusforløb blev spurgt om følgende: “har du klare skriftlige målsætninger for fremtiden, og har du lavet en plan for at nå dem?” 

Kun 3% af de adspurgte havde sådanne målsætninger og planer 13% havde mål, men de havde ikke skrevet dem ned 84% af de studerende havde ikke noget bestemt formål andet end at afslutte skolen og nyde sommerferien. 10 år senere i 1989, blev de samme studerende interviewet igen. 

Det blev konstateret, at: 13% som havde mål, men som ikke havde skrevet dem ned, tjente i gennemsnit dobbelt så meget, som de 84%, som ikke havde nogle konkrete mål. Men det mest fantastiske var, at de 3%, som havde skrevet deres mål ned, tjente i gennemsnit ti gange mere end de resterende 97% tilsammen. Den eneste forskel mellem disse tre kategorier lå i afklaretheden af deres mål.

Tro på, at du allerede har dit drømmeliv og prøv at føle dig som om du er i det.

Føl din kropsfornemmelse, når du træffer beslutninger.

Hav fokus på dit mål hver dag og giv ikke op undervejs – sådan bliver du lykkelig.

Husk nyd livet på vejen, da lykken ikke er en destination, den er en tilstand og desto mere lykkelig du føler dig i hverdagen desto mere lykke tiltrækker du i dit liv.

Læs mere

Skriv et svar