Ord er ikke bare ord


“Negative ord kommer fra negative tanker og de kommer desværre lettere til os end de positive. Hvis du har 10 ting, som fungerer godt for dig og en ting, som ikke fungerer, som du ønsker det, tænker du sikkert mest på og taler mest om denne ene ting, som du ikke er tilfreds med. Sådan er vi mennesker” – Nathalie Dahl

16.000 ord om dagen

Hver tanke udtrykt i ord er en kraft, hvis handling er uendelig. – L.N. Tolstoy

Man anvender gennemsnitligt 16.000 ord om dagen og forskere har bevist, at hvert ord der kommer fra vores mund er en energiimpuls og har en virkning, som mennesker har kendt til i flere tusinde år.

For er ikke så lang tid siden lavede IKEA et eksperiment, som gik ud på at mennesker skulle sige forskellige ord til to ens store grønne planter. En af plantene fik kun pæne og kærlige ord og den anden plante fik alle de grimme ord. Efter 30 dage var den første plante stadig lige pæn, men den anden var visen og fik gule pletter på bladene.

En japansk forsker Masaru Emoto har fået en Nobel pris for sine eksperimenter med vand. Han har bevist, at vandets molekyler ændrer sig pga positive og negative ord.

Menneskes krop består af cirka 70% af vand, så du kan let konkludere, at du selv bliver påvirket af, hvad du selv siger til dig selv og andre og hvad andre siger til dig.

Bandeord og negative ord har en negativ virkning

“Ord kan slå ihjel og give livet tilbage”  et gammel ordsprog.

Bandeord, som er  adresseret til en person, optages ikke kun af hans høreorganer. Deres negativitet påvirker personen som helhed. Vibrationer af bandeord og negative ord virker destruktivt og fører til fysisk og mental ubalance. Konsekvenserne er dårlige nattesøvn, irritation, vrede og kronisk træthed. Og dette gælder både for “forfatteren” af de talte ord og for “offeret”! Ondskab, der vender udad, reflekteres også indadtil.

Positive ord forstærker dit selvværd

“Hvis man konstant får at vide, at man er en gris, vil man begynde at grynte!”– lyder et gammelt ordsprog

Hvis du har en accepterende og  positiv tankegang om dig selv, plejer du sikkert sige til dig selv, at du er en helt speciel og unik –  en vinder, en heldig person, en sund person osv.  Omvendt hvis du taler til dig selv på en grim og negativ måde, kritiserer dig selv og “hakker” på dig selv hele tiden, mister du dit selvværd, fx med sætninger som “Jeg kan ikke klare det, jeg er ikke god nok, jeg er ikke dygtig nok for…osv sætter du rammer på din tilværelse og sætter en stopklods for udforskning og udvikling af din potentale.